Voor 2 personen:

  • 4 ons gemalen kaas
  • 1.5 dl wijn, bier of alcoholvrije vervanger (hierna: basisdrank)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el maizena
  • scheutje van de basisdrank
  • eventueel 3 el Kirsch
  • versgemalen zwarte peper
  • mespunt nootmuskaat (of gemalen foelie)

De knoflook halveren en de caquelon of pan ermee inwrijven.

Verwarm de basisdrank en laat hierin de geraspte kaas al roerend smelten. De volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten.  Roer de maizena los met het scheutje basisdrank. Roer dit door de kaasfondue en laat deze 2-3 minuten doorkoken, tot deze is gebonden. Breng eventueel op smaak met nootmuskaat en peper.

Kaasfondue bindt pas mooi nadat de maizena is toegevoegd. Schrik dus niet als de fondue niet meteen helemaal egaal is!

Heerlijk met stevig brood en een salade van veldsla, appel, walnoot en rode paprika met mosterd/dille dressing. Ook kaasfondue met rauwe groenten en paddestoelen is niet te versmaden.Een goede pan met bijpassende brander is onontbeerlijk voor een succesvolle fonduemaaltijd. Het team van De Kaaskop kan je daarover adviseren. Wij hebben pannen voor alle soorten warmtebronnen.

Openingstijden

Groningen

Zwanestraat 24
9712 CM Groningen

Haren

Rijksstraatweg 182
9752 BP Haren