Onze producten

ambachtelijk, vers en lokaal

12 februari 2015 zijn Cor Dijkstra en Gea Koeling– als complete winkelier-groentjes – De Kaaskop begonnen in de Zwanestraat. Zoals de naam al doet vermoeden, verkopen wij allerlei fantastische soorten kaas, maar kan je bij ons ook terecht voor noten, tapas, wijn, bier, zuivel en andere delicatessen. Wij verrassen onze klanten met unieke regionale producten, die eerlijk, biologisch of biodynamisch worden geproduceerd. Wij hebben veel fans voor onze fonduetas en eigen-gedraaide pindakaas.

Onze kazen

Nederland is bekend om de Noord-Hollandse Gouda kaas. De Kaaskop verkoopt ‘De Kaaskoplijn’, kaas gemaakt in Lutjewinkel, in een Noord-Hollandse kaasmakerij, van koeien van een Noord-Hollandse boerderij die grazen op Noord-Hollandse weiden. Deze kaas heeft het Rode BOB zegel. BOB staat voor Beschermde Oorsprong Benaming. Dit predicaat wordt door de EU verstrekt aan producten die op basis van afkomst een regionaal karakter hebben.

Wij halen van verschillende boeren uit de omgeving rechtstreeks onze kaas: Kleikracht (Winsum), De Oude Streek (Zevenhuizen) Roodeschuur (Oldehove) en sinds eind 2021 verkopen wij het gehele assortiment (indien voorradig) van Van Schier. Kazen die karakteristiek zijn voor Schiermonnikoog.

Onze buitenlandse kaaskoeling is altijd rijkelijk gevuld. Bijvoorbeeld diverse soorten brie, wel 15 soorten blauwe kaas, roodkorstkazen, geitenkaasjes in alle soorten en maten……. Teveel om op te noemen.  Uit Frankrijk, Italië, Duitsland, Scandinavië en dan de mooiste authentieke kazen.

Onze wijnen & bieren

De Kaaskop heeft een heel erg fijne selectie wijnen. Lokaal: dus uit Europa (gek op Noord-Italië!) en steeds meer uit Nederland (onder andere Groot Maarslag, Domein Holset, St Martinus en Wijngoed Thorn).

De dranken worden uitgekozen vanwege de mooie combinaties met de andere producten in de winkel. Naast wijn verkopen we lokaal gebrouwen bier (Maallust, Martinus, Eggens, Toon Vandenbroek en Bax), port van Taylors en Croft én cider (onder andere van Doggerland uit Haren)! Cider en camembert bijvoorbeeld, een heerlijke combinatie. We hebben een groeiend assortiment alcohol vrije dranken. Bij de keuze van dit alles staan de smaak en kwaliteit voorop. Cor en Gea proeven altijd eerst, het liefst bij de producent ter plaatse, voordat een product in de winkel komt.

onze noten & tapas

De Kaaskop heeft een uitgebreide notenbar, gebrand en ongebrand, gezouten en ongezouten. De noten worden zelf gebrand en de mixen worden in de winkel samengesteld, dus vers! Blikvanger voor jong en oud is de pindakaas machine waar je zelf – onder begeleiding je pindakaas kunt draaien. In jouw eigen pot.

Daarnaast verkopen wij de lekkerste olijven, tapenades, roomkazen, aioli’s en pesto’s. Met vleeswaren zijn wij erg precies: het gaat bij ons niet om kwantiteit maar kwaliteit. Groninger worst van de lokale slager Karst de Jong uit Appingedam, vrijwel het gehele assortiment van Brandt & Levie en prachtige Italiaanse salami’s en fuets.

Onze delicatessen

Wij hebben een grote variëteit aan olijfolie (Italië, Portugal, Spanje en soms Frankrijk), balsamico’s, wijn- en fruitazijnen. Die kun je bij ons kopen in navulbare flessen. Verder échte bean-to-bar chocola, onder andere van Chocolate Tree, Taza en  Zotter. Ook vele vegan smaken. En Dhana maakt lokaal voor ons handgemaakte bonbons. Gluten- en lactose vrij, zonder toegevoegde suikers!!

Tenslotte natuurlijk de lekkerste jams, chutneys, mosterds en zouten. Zeeuwsche Zoute (Oosterschelde) is in 2021 toegevoegd. Heerlijk: met zeekraal, zwarte knoflook, wakamé, gerookt en puur in zoutmolens of potten.

Openingstijden

Groningen

Zwanestraat 24
9712 CM Groningen

Haren

Rijksstraatweg 182
9752 BP Haren